Gerritschinkel.nl Columns & meer

5sep/220

Holy Max

Zondag 4 september jl. werd, na een procedure van maar liefst 19 jaar, de in 1978 overleden Paus Paulus Johannes I zalig verklaard. En nu maar afwachten of deze ‘lachende paus’, wiens pontificaat slechts 33 dagen duurde, over een aantal jaren ook nog heilig wordt verklaard.

Voor Max Verstappen gaat het allemaal veel sneller, want zeker na het afgelopen weekend is ‘onze’ Max door half Nederland al op 24-jarige leeftijd heilig verklaard. Koning Willem Alexander deed ook een duit in het zakje door Max meteen maar tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau te benoemen. Sommigen zetten vraagtekens bij deze onderscheiding voor een in België geboren en in Monaco woonachtige belastingontwijkende multimiljonair. Het is hem gegund hoor, maar ik kan me ook voorstellen dat er nu mensen zijn die gaan twijfelen of ze hun onderscheiding ‘als protest’ niet moeten terugsturen.

Het was het hele weekend één grote oranjegekte in Zandvoort. Op radio en tv was het allemaal Max wat de klok sloeg. Met voor- en nabeschouwingen en vaak oeverloos geklets en chauvinistisch geleuter. Iets wat trouwens ook bij veel andere sportevenementen het geval is. De zendtijd zal op welke manier dan ook helemaal worden benut. Hoe dan ook, de liefhebbers van autosport hebben een prachtig weekend gehad.

Uit bovenstaande kunt u ongetwijfeld opmaken dat ik geen fan ben van de autosport. Dat betekent niet dat ik de prestaties van Max Verstappen bagatelliseer, want het is absoluut knap wat hij doet. 

Over knappe prestaties gesproken. Ik heb zondagmiddag ademloos zitten kijken naar Thymen Arensman. Deze 22-jarige wielrenner soleerde in de koninginnenrit van de Vuelta naar een imponerende overwinning. Hij was iedereen te snel af, inclusief de rode truidrager, het in Vlaanderen heilig verklaarde wonderkind Remco Evenepoel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.