Gerritschinkel.nl Columns & meer

14jun/220

De nacompetitie

Op 25 april jl. overleed de heer Ab Wit op 93-jarige leeftijd. Ab Wit was huisarts in Wageningen en van 1962 – 1981 voorzitter van WVV Wageningen. In de voetbalwereld staat deze voetbalvoorzitter sinds 1972 bekend als de bedenker van de nacompetitie in het betaald voetbal, een fenomeen dat dit jaar een halve eeuw geleden werd ingevoerd.

Ook in het amateurvoetbal is de nacompetitie al vele jaren voor veel voetbalteams een lekker toetje. Via deze omweg promoveren. Van een lekker toetje zullen teams die op degraderen staan niet spreken, maar ze krijgen nu een kans om alsnog te ontsnappen en zich te handhaven. Met dank aan Ab Wit.

De nacompetitie is afgelopen weekend ook in Gouda van start gegaan. SV Gouda nam zaterdagmiddag de eerste horde door de Rooms Katholieke Sportvereniging Gabriel Dell Addolorata (de Moeder der Smarten) op wilskracht af te troeven. GDA droop teleurgesteld af naar Loosduinen. Nu maar hopen dat de Gouwenaars a.s. zaterdag de kers op de taart kunnen zetten.

Zondag 2e klasser DONK blijft vriend en vijand verbazen. Het jonge team van Pieter van Zoest is hongerig en voor niemand bang zo lijkt het. Ook bij een achterstand raken ze niet in paniek en draaiden ook zondag de rollen in de 2e helft weer om. RKDEO uit Nootdorp kon de letters Door Eendracht Omhoog niet waarmaken en werd door het collectief van DONK afgetroefd.

DONK ontvangt nu donderdag 16 juni om 20.30 uur 1e klasser Rood Wit W uit het Brabantse kerkdorp St. Willebrord. Rood Wit W was op sterven na dood, maar de laatste weken zijn heel wat punten behaald. Misschien kan DONK bij stadgenoot Olympia informeren hoe deze tegenstander te vloeren is. Het wordt spannend! En dan maar duimen dat zondag 19 juni a.s. ‘driemaal scheepsrecht’ is.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.