Gerritschinkel.nl Columns & meer

7feb/220

We zijn weer begonnen

We zijn weer begonnen. De waterpolomannen en –vrouwen van GZCDONK waren al gestart, maar afgelopen weekend zijn ook andere competities, na een paar maanden noodgedwongen coronastilte, weer hervat. De dammers van Damlust verrasten zaterdag door met 10-10 gelijk te spelen tegen VBI Huissen, een van de kampioenskandidaten. De vurig gewenste eindpositie in het linker rijtje komt steeds dichterbij. 

Individueel succes was er zondagmorgen ook voor Ando Overbeek. Onder zeer zware omstandigheden reed de renner van GRTC Excelsior op het NK Veldrijden in Hoogeveen naar een mooie zilveren medaille bij de amateurs sportklasse (M).

Over zware omstandigheden gesproken, de weergoden hielden zondagmiddag ook vreselijk huis. Toch konden storm, regen en hagel niet verhinderen dat de befaamde  Batavieren aan de Uiterwaardseweg langs de Hollandse IJssel ‘gewoon’ hun wedstrijd gingen spelen. Al heel snel waren de spelers voor de toeschouwers door de modder niet meer van elkaar te onderscheiden. Toen het vlaggenschip van RFC Gouda later het veld betrad hadden de weergoden iets van hun brute kracht verloren. Hongerig betraden de Goudse rugbyers het veld en het publiek nestelde zich langs de lijn. Maar het lachen verging de Goudse supporters al snel want de 15 van Etten Leur profiteerden van de slordigheden van de thuisclub en gingen rusten met een 0-26 voorsprong. Maar het onwaarschijnlijke gebeurde, de Gouwenaars rechtten de rug en in de dying seconds van de wedstrijd brachten een try en de benutte conversie de eindstand op 26-26. Samen met mij wreven de supporters zich in de ogen bij deze onwaarschijnlijke ontknoping.

De Brabanders dropen af. De uitgelaten Goudse supporters namen er nog eentje en gingen langzaam richting televisiescherm voor de rugbywedstrijd Frankrijk – Italië. Een wedstrijd in de beroemde Six Nations Championship, de Hoogmis van het internationale rugby.          

We zijn weer begonnen. Heerlijk!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.