Gerritschinkel.nl Columns & meer

15nov/210

Geen publiek

Ja hoor, daar gaan we weer. Zijn we net gewend aan stadions met publiek, gaat de boel weer  drie weken op slot. Afgelopen zaterdag kon het publiek (voorlopig) voor de laatste keer langs de lijn hun favorieten aanmoedigen. En omdat b.v. het voetbalprogramma beperkt was, hebben veel supporters dat vorige week voor het laatst gedaan.

De komende tijd wordt het dus weer heel rustig langs de lijn. Jodan Boys, Olympia en DONK spelen deze week hun bekerwedstrijden thuis tegen  aansprekende tegenstanders. Jammer dat de spelers de extra steun van hun supporters moeten missen. En zo zijn er nog meer wedstrijden de komende weken die de fans al in hun agenda hebben staan en waar ze verlangend naar uitkijken. Zoals de streekderby DONK – RVC ’33 op 28 november, Gouda – FC Oudewater a.s. zaterdag en de dorpsderby Rohda ’76 – Bodegraven op 27 november. Om van een lege Kuip bij Nederland – Noorwegen nog maar te zwijgen.

Het is wel goed voor de benzinetank van de Olympiafans want die hoefden afgelopen zondag niet naar Bergen op Zoom, en op 28 november niet naar SC ’t Zand.  En de trouwe supporters  van ONA wordt donderdag a.s. de inhaalwedstrijd bij Unitas ’30 in Etten-Leur bespaard. Een schrale troost.

De supporters balen. De sportclubs balen. De KNVB baalt en beschuldigt de regering van het ontbreken van visie. Nu is de KNVB wel de laatste instantie die iemand van het niet hebben van visie mag beschuldigen, maar nu hebben ze een punt.

Ik ga er vanuit dat verslaggevers wel welkom zijn, en dan zit je weer, met een paar collega’s  van de schrijvende pers, op een verder verlaten tribune. Maar misschien wordt er de komende weken helemaal niet gevoetbald en kan ook ik thuisblijven.   

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.