Gerritschinkel.nl Columns & meer

4okt/210

Aan de bak

Nadat iedereen weer een beetje bekomen is van de grote uittocht van zondagclubs naar het zaterdagvoetbal in het seizoen 2022 - 2023 is alle aandacht nu gericht op de huidige competitie. De traditionele zondagclubs Olympia en DONK hebben, min of meer met het mes op de keel, hun keuze ook gemaakt.

Horizontale instroming is het toverwoord. Zowel Olympia als DONK hopen zich dit seizoen te handhaven. DONK zou zelfs nog kunnen promoveren, maar dat zie ik nog niet gebeuren, hoewel de bal rond is. Eventuele promotie is volgens de nieuwe regeling voor Olympia niet mogelijk, maar daar zullen ze aan de Bodegraafsestraatweg niet van wakker liggen.

Bij die andere Goudse zondagclub ONA liggen de zaken anders. Daar is vooralsnog niet gekozen voor het zaterdagvoetbal. De competitiestart is dramatisch en mocht men in december ook besluiten naar de zaterdag te verhuizen, dan wordt dit lopende seizoen een merkwaardig seizoen. Eigenlijk spelen ze nergens voor, want of ze nu promoveren of degraderen, ze belanden hoe dan ook in de 5e klasse. Jammer.

Nu we het toch over het zaterdagvoetbal hebben, de grote toestroom van zondagclubs zorgt er wel voor dat er in de 4e klasse een versterkte degradatie is. Vorig seizoen ging dit i.v.m. corona niet door, maar aan het eind van dit seizoen degraderen er in iedere 4e klasse maar liefst vier clubs rechtstreeks naar de nieuw te vormen 5e klasse. Nu zijn er pas twee competitiewedstrijden gespeeld, maar er zullen ongetwijfeld al clubs zijn die een beetje zenuwachtig worden. Degraderen is nooit leuk, maar het gevolg van de nieuwe degradatieregeling is wel dat het nu onderin gelukkig ook ergens over gaat. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Aan de bak mannen!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.