Gerritschinkel.nl Columns & meer

23nov/200

Plan B

Ik betrapte me er op dat ik er al gewend ben geraakt dat bijna alle sportcompetities stilliggen. Het leven van een sportverslaggever ziet er momenteel heel anders uit. Vrije zaterdagen en zondagen worden je ongevraagd door COVID-19 in de schoot geworpen. Nu heb ik op zich niets tegen een vrij weekend, maar dit vind ik zo langzamerhand niet leuk meer.

En ik ben ongetwijfeld niet de enige die enigszins gedesoriënteerd is. Zondag liet de trainer van ONA weten dat hij die middag eigenlijk in de dug-out had moeten zitten bij de stadsderby Olympia – ONA. Maar helaas. In plaats daarvan was hij maar gaan wandelen in een weiland bij Hoogmade.

De KNVB heeft inmiddels ‘Plan B’ bekend gemaakt. In dit plan staan een aantal opties hoe de competitie af te maken. De competitie ‘gewoon’ afmaken? Een halve competitie? Spelen in halve poules? Ook doordeweeks spelen? De nacompetitie is inmiddels vervallen en ook de bekercompetitie is van de baan.  Er moet worden nagedacht over promotie en degradatie. Kortom veel vragen. Ik heb begrepen dat medio december een ‘definitief’ besluit wordt genomen. Maar ja, dat kan ook zo maar weer anders zijn, want we hebben nu eenmaal met dagkoersen te maken. En dan wil ik er nog niet eens aan denken dat er dit seizoen helemaal niet meer wordt gevoetbald.

De KNVB gaat er op dit moment van uit dat de voetbalcompetitie bij de amateurs in het 3e weekend van januari 2021 weer hervat kan worden. Dat betekent in ieder geval dat ik zeker nog acht microfoonloze weekends heb en Willem Dekker nog heel wat weilanden kan bezoeken. Maar op zondag 24 januari 2021 mag hij dan, deo volente, weer in de dug-out zitten bij ONA – SV DOSKO.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.