Gerritschinkel.nl Columns & meer

30nov/190

Dick LeMasters – Plaza rooms and fallen kings

De Amerikaanse singer-songwriter-gitarist Dick LeMasters is geboren en getogen in Beaumont Texas. Hij luistert in zijn jeugd naar de muziek van artiesten uit deze regio zoals Johnny Winter, Edgar Winter en Janis Joplin. Zijn muzikale favorieten zijn Jerry Jeff Walker, Joe Ely, Ray Wylie Hubbard, Steve Earle, Guy Clark en John Hiatt.

Sinds 2009 treedt LeMasters op in de Beaumont area, zowel solo en als duo met zijn maat Douglas Greer en ook met zijn in 2009 opgerichte band Longneck Road, waarmee hij in het voorprogramma van o.a. The Charlie Daniels Band, Ronnie Milsap en Chuck Berry stond. Solo opende LeMasters o.a. voor Paul Thorn, Thom Shepherd, en John Evans. Vanaf 2015 treedt Dick LeMasters met Douglas Greer ook regelmatig op in Nederland. In 2014 kwam zijn solodebuutalbum One bird, two stones uit..

Het nieuwe (4e) album van Dick LeMasters heet Plaza rooms and fallen kings, werd in augustus in de VS uitgebracht en is op 15 oktober nu ook in Europa uitgekomen. Op dit album wordt LeMasters vocaal weer prima bijgestaan door zijn maat Douglas Greer en verder door Longneck Road drummer Adam King en mondharmonicaspeler Marlin Golmon (Get Right Ramblers).

Was het vorige album van LeMasters, het uit 2017 stammende Incompatible things, een akoestisch luisteralbum, met Plaza rooms and fallen kings keert LeMasters weer terug naar de sound zoals die op zijn debuutalbum One bird, two stones was te horen. Elektrisch geladen, en dat is meteen in de opener Chicago te horen. Stevige rauwe bluesrock met een heerlijke mondharp, die trouwens in vrijwel elk nummer is te horen. Na de bluesballad Angels gaan alle remmen weer los in de Neil Young achtige rocker Right on me, met gruizige zang en een fraaie gitaarsolo. October’s evening is een lekker funky shuffle en de groove van Neil Young & Crazy Horse is er vervolgens weer volop in Midnight wind. All living things is een rustige ballad met ingetogen gitaarwerk en I play with fire een slepende midtempo blues. In de ballad Let it go wordt weer wat gas teruggenomen maar No more sufferin’ rockt weer lekker stevig weg. De akoestische blues Red lipstick is weer een ‘rustpunt’ met een fraaie mondharpsolo. Het voorlaatste nummer Diamonds is een mooie ballad en in het slotnummer Two packs gaat de band er nog een keer met volle energie stevig tegenaan.    

Conclusie: Een akoestische Dick LeMasters is aangenaam om te horen, maar een elektrisch geladen album van deze Texaan is ook niet te versmaden. Plaza rooms and fallen kings is een robuust, gevarieerd album.

Tracks cd:

  1. Chicago
  2. Angels
  3. Right on me
  4. October’s evening
  5. Midnight wind
  6. All living things
  7. I play with fire
  8. Let it go
  9. No more sufferin’
  10. Red lipstick
  11. Diamonds
  12. Two packs

Line-up;

  • Dick LeMasters – zang, gitaar, bas
  • Marlin Golmon – mondharmonica – zang
  • Douglas Greer – zang
  • Adam King – drums, zang
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.