Gerritschinkel.nl Columns & meer

23sep/190

De kop is er af

Hoewel het nog steeds volop zomer lijkt zit de vakantie er voor de meeste sporters op. Enkele competities zijn al van start gegaan. Zo heeft RFC Gouda een vliegende start gemaakt in de 3e klasse door de eerste twee wedstrijden te winnen en voeren de Goudse rugbyers de ranglijst aan. De veldkorfballers van Gemini zijn al drie weken onderweg en moeten hun draai nog vinden in de 3e klasse G. VollinGo werd zaterdag op een 4-0 nederlaag getrakteerd, maar ik weet zeker dat de volleybalmeiden van John Stubbe dit seizoen in de 1e divisie nog van zich laten horen.  De tafeltennisvrouwen van Vriendenschaar staan dit seizoen weer voor de zeer moeilijke opgave om zich te handhaven in de eredivisie. Maar niets is onmogelijk. De waterpolocompetitie is nog niet begonnen, maar de vrouwen van GZCDONK hebben zondag door het winnen van de Supercup laten zien dat ze weer titelkandidaat zijn.

Ook de voetbalcompetitie draait weer volop. Promovendus Gouda kreeg meteen een nederlaag te slikken, maar dat was vorig seizoen ook zo en toch werden ze kampioen. GSV is ook terug van weggeweest. De verwachtingen waren hoog gespannen, maar meer dan 1 punt zat er zaterdag niet in.

DONK en ONA schoten zondag flitsend uit de startblokken en staan samen aan kop in de 2e klasse. Maar de weg naar de finish is nog lang om Joop Zoetemelk aan te halen. Olympia moet zich schamen want het leek wel of de Goudse 1e klasser nog in de vakantiemodus zit. De terreinmeester moet zondag maar flink wat peperkorrels in de nieuwe kunstgrasmat strooien!

Tenslotte hoop ik dat Jodan Boys zich woensdagavond kwalificeert voor de knock-outfase van de KNVB beker, want TOP Oss thuis is toch wel een mooie affiche.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.