Gerritschinkel.nl Columns & meer

10dec/180

Gele hesjes

Op de televisie, op de radio, in de krant, op social media, op straat, kortom je ziet ze overal. Het is het gesprek van de dag en iedereen heeft er een mening over. De duvel en z’n ouwe moer wordt er bijgehaald. Zin en onzin strijden om voorrang. Sluimerende onvrede ontaardt in opstand en vernielingen. De goed bedoelde proteststem wordt gekaapt door randfiguren die er een sport van maken om overal voor ellende te zorgen. In Frankrijk zijn er zelfs sportwedstrijden door geannuleerd.

De gele hesjes, want daar heb ik het natuurlijk over, zijn ook al in de sportwereld gesignaleerd. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je ziet ze letterlijk bij voetbalwedstrijden. Maar dat zijn de vriendelijke stewards die je ook wekelijks bij De Jodan Boys kunt aantreffen en die voor de beveiliging zorgen. En wisselspelers die zich voor een invalbeurt warm lopen hebben ook meestal een hesje aan, hoewel die niet altijd geel zijn.

Figuurlijk spelen de gele hesjes al langer een rol in de sport. Die worden gedragen door ontevreden spelers. Je hebt voetballers die een basisplaats opeisen en als de trainer een andere visie heeft wordt als het ware het ontevreden gele hesje aangetrokken en gooit men de kont tegen de krib. RVC ’33 heeft dat vorige week aan den lijve ondervonden. Bij de Reeuwijkse 2e klasser dook ineens Stojan Cekic op. Maar deze oud-profvoetballer vond het belachelijk dat hij contributie moest betalen want dat had hij nooit gedaan. ‘Sorry RVC, maar ik ga niet betalen’ riep hij boos en vertrok met de noorderzon. Op spelers met zo’n instelling moet je niet zitten te wachten. Maar ach, misschien zien we hem binnenkort toch ergens in een geel hesje zich warm lopen om in te vallen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.