Gerritschinkel.nl Columns & meer

25jun/180

Het WK voetbal

De straten in Gouda zijn niet van kleur verschoten en we worden ook niet geterroriseerd door allerlei oranje prullaria, maar het WK voetbal is toch in volle gang. President Poetin beleeft zittend op de voorste rij naast andere bobo’s zijn finest hour. En ondanks een schorsing van 6 jaar loopt Sepp Blatter (‘Ik ben held voor dit evenement’)gewoon als speciale gast van Poetin rond. Hoe noem je zoiets?

Ik heb de meeste wedstrijden tot nu toe gezien, maar om nu te zeggen dat ik in opperste opwinding verkeer, nee. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want het is niet allemaal kommer en kwel, hoewel sommige reputaties nu al dreigen te sneuvelen. Ik hoop dat de slagers van Argentinië er snel uit liggen en dat aan de vallende ziekte van Neymar ook snel een einde komt. Wat een aansteller. Overdreven enthousiasme is er bij de Belgen en sinds zondag ook bij de Engelsen. Die Mannschaft verrichte een wonder maar dat kon niet iedereen waarderen. Ik blijf het trouwens vreemd vinden dat zoveel mensen blijkbaar nog een hekel hebben aan de Duitsers, terwijl ze toch eigenlijk het beste voetbal spelen. Maar iedereen heeft recht op zijn mening. En over de inzet van de videoref zijn de meningen uiteraard ook weer verdeeld.

In het voetballoze Nederland zit de KNVB niet stil want zij wil de 4e klas zondag in West 2 opheffen en heeft plannen voor een alternatieve competitieopzet. Dat er iets moet gebeuren is een feit. De vraag is nu hoe de huidige 3e en 4e klassers reageren. Ze kunnen tot a.s. vrijdag 17.00 uur hun stem uitbrengen. En op maandag 2 juli wordt bekend hoe de nieuwe competitie er in september uit gaat zien. Ik ben benieuwd.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.