Gerritschinkel.nl Columns & meer

29apr/180

Kampioenskoorts

Veel competities naderen hun ontknoping. En dat betekent weer veel vreugde en verdriet. Vreugde en verdriet, een twee-eenheid die als een Siamese tweeling tussen de supporters in staat.

Een aantal beslissingen in het Goudse is al gevallen. De dames van GZC DONK gingen helaas kopje onder tegen een fysieke tegenstander. Geen landstitel waar misschien heel stiekem op gehoopt was. Dan moeten de pijlen maar gericht worden op het eerste mannenteam onder leiding van Ingrid Veenhuis. In de reguliere competitie werden verrassingen afgewisseld door ongewone nederlagen. We gaan het zien. Ook bij waterpolo is de bal rond.

De dames van tafeltennisvereniging Vriendenschaar hebben hun kampioenskoorts helemaal overwonnen en zijn vorige week zaterdag juichend kampioen geworden en gepromoveerd naar de Eredivisie. Hulde!

Maar het kan ook helemaal verkeerd aflopen. Van kampioenskoorts was bij GZV Watergras al helemaal geen sprake. De competitie begon nogal hoopgevend met een overwinning. Maar daarna sloeg de ellende toe en na een onverkwikkelijk incident en een aantal strafpunten eindigde de Goudse zaalvoetbaltrots op de laatste plaats met slechts 2 punten. Degradatie. Helaas. Jammer. Uithuilen en opnieuw beginnen. Nu die sporthal nog!

Bij de Goudse voetballers is geen kampioenskoorts. Kampioenen kunnen we dit jaar niet begroeten. Wellicht dat Olympia, Gouda, DONK en ONA nog in de nacompetitie verzeild raken zodat er van pseudo kampioenskoorts sprake kan zijn. Over een paar weken gaan we het hopelijk beleven.

Maar de kampioenskoorts is op dit moment het hoogst bij Jodan Boys 10. Er hadden zich bij Fox Sports in totaal 923 teams aangemeld in de hoop dat deze commerciële zender hun kampioenswedstrijd live gaat uitzenden. Intussen zijn er nog 3 kandidaten over, Altena 5, Spero 7 en Jodan Boys 10. En niets is bij deze strijd te gek. Jodan Boys heeft Andy van der Meijde weten te strikken als een soort mental coach. Andy van der Meijde, oud voetballer van Ajax, Inter Milan, Everton, FC Twente, PSV. Tegenwoordig clown en realityster. Van der Meijde heeft Jodan Boys in ieder geval al 1000 gehaktballen laten draaien.

Vandaag wordt bekend gemaakt wie de winnaar is en of de kampioenswedstrijd van Jodan Boys 10 wordt uitgezonden. Dat zou niet alleen leuk zijn voor de voetballers, maar ook voor de vereniging Jodan Boys. Maar zou vooral fantastisch zijn voor de Stichting Kans Tegen Kanker. Forza Jodan Boys!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.