Gerritschinkel.nl Columns & meer

16okt/170

Rolstoelbasketbal

Ik had het in deze column kunnen hebben over De Jodan Boys die na drie nederlagen weer oprezen met een forse overwinning. Of over Gouda dat tevergeefs probeerde een 16 jarige Rotterdamse doelman te verschalken. Of over DONK dat ook zijn 4e competitiewedstrijd won. Of over ONA dat thuis dit seizoen onverslaanbaar lijkt. Of over Olympia dat de draad even kwijt lijkt te zijn. Behalve het 35+ team van Olympia dat in het programma Kassa alcoholvrij bier mocht testen. Ik zag wel gemengde reacties, maar ja, alcoholvrij bier is toch een beetje nepbier. En ik ga er van uit dat Ron Rabouw zondag met echte biertjes Gouds kampioen Blind Bierproeven 2017 geworden.

Ik wil het hebben over basketbal. Ik was vorige week voor het maken van het maandelijkse sportitem voor RTV Gouwestad bij het Gouds/Waddinxveense Bouncers Basketball. Een fusieclub met een duidelijke visie die op termijn de toonaangevende basketbalvereniging voor de jeugd in het Groene Hart wil zijn. En onder de bezielende leiding van de zeer ervaren coach Ben Ponsioen wil het prestatief ook hogerop. Uiteraard is recreatief basketballen ook mogelijk.

Voor ieder wat wils dus bij Bouncers en sinds vorige maand is de vereniging ook begonnen met rolstoelbasketbal. Voorzitter Jeroen Poldervaart vertelde me het verhaal van Jaap Smid, de geboren en getogen Gouwenaar die, nadat hij in 2000 een dwarslaesie oploopt, tijdens zijn revalidatie met rolstoelbasketbal in aanraking komt. Jaap wordt een succesvol  rolstoelbasketballer maar hij overlijdt in 2015 veel te jong op 31-jarige leeftijd. Om hem te eren heeft de familie Smid de basketbalstoelen van Jaap die hij gebruikte voor demo’s en clinics aan Bouncers in bruikleen gegeven. Een prachtig gebaar en een mooie plek om Jaap Smid te eren. Het komt vast goed.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.