Gerritschinkel.nl Columns & meer

4sep/170

Verandering is niet altijd een verbetering

Het nieuwe sportseizoen is weer van start gegaan en zoals elk jaar zijn er weer de nodige veranderingen. Kleine voetballertjes gaan op miniveldjes spelen. Ook spelregels zijn  aangepast. De competitie bij de voetbalamateurs begint dit jaar later omdat eerst de bekerwedstrijden in de poulefase worden afgewerkt.

Een verandering waar ik zaterdag mee werd geconfronteerd is de afschaffing van het wedstrijdformulier. Voetbalverenigingen moeten nu hun opstelling via een app invoeren. De KNVB hoopt zo van een papierhandel te zijn verlost. Maar voor een verslaggever is het niet fijn, want ik heb geen toegang tot die app. Kreeg je eerst een kopie van het wedstrijdformulier, nu moet je weer met je bloknootje en je pen naar de trainers om net zoals vroeger de opstellingen, inclusief de rugnummers te krijgen. De beslissing van de KNVB zal niet worden teruggedraaid dus moeten we er maar aan wennen.

Ook voor Gouwestad is het sportseizoen weer begonnen. De verslaggevers zijn enthousiast van start gegaan. Al meer dan 30 jaar zijn Sport op Zaterdag en Gouwestad Sport een vertrouwd geluid voor de sportliefhebbers in Gouda en omstreken. Gezien de vele positieve reacties die we uit de sportwereld krijgen, voorzien beide sportprogramma’s duidelijk in een grote behoefte. En als het aan de sportredacties ligt gaan we nog jaren door.

Maar ook hier ligt een grote verandering op de loer. De bal ligt, om in sporttermen te blijven, bij de Goudse politiek. De gemeenteraad beslist deze maand of de sportverslaggevers van Gouwstad verplicht met vervroegd pensioen moeten, want dat is de consequentie als de licentie van lokale omroep van Gouda wordt afgenomen. En ik durf met droge ogen te beweren dat ook hier niet elke verandering een verbetering is. In trainersjargon: ‘Never change a winning team’.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.