Gerritschinkel.nl Columns & meer

15mei/170

De balans opmaken

Door de alles overheersende hectiek rondom het kampioenschap van Feyenoord zou je haast vergeten dat ook het voetbalseizoen 2016-2017 bij de amateurs het afgelopen weekend eindigde. Tijd voor het opmaken van de balans.

Hoofdklasser Jodan Boys maakte een interessant seizoen door. Spraakmakend waren de bekerwedstrijden met als hoogtepunten de overwinning op Go Ahead Eagles en de wedstrijd tegen Vitesse. In de competitie ging het minder. Afgezien van de laatste weken en een aantal uitschieters was het een beetje kleurloos met een plaats in de middenmoot als resultaat.

Gouda had mooie voornemens, maar door een aantal zeperds tegen laagvliegers en een paar pechgevallen raakte de nacompetitie uit beeld en was een 7e plaats uiteindelijk de beloning. En waar blijft die echte spits!

Olympia was een geval apart. Thuis werd maar liefst acht keer verloren! Waarom buitenshuis wel vaak werd gewonnen is voor mij een raadsel. Laten we het slechte veld aan de Bodegraafsestraatweg maar de schuld geven, hoewel dat geen sterk argument is vrees ik.

DONK verraste vorig jaar vriend en vijand door via de nacompetitie te promoveren, maar het verblijf in de 2e klasse was van korte duur. Vanaf het begin verkeerde DONK dit jaar in de onderste regionen. Even leek er nog een Houdini ontsnapping te komen, maar uiteindelijk degradeerde het team roemloos. Jammer.

Maar we eindigen positief want ONA presteerde het om dit seizoen voor de 2e achtereenvolgende keer kampioen te worden en vanuit de kelder van West II op te klimmen naar de 2e klasse. Een uitstekende prestatie en ik ben benieuwd naar het nieuwe seizoen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.