Gerritschinkel.nl Columns & meer

24apr/170

De grote rugbyambassadeur

Vorige week zondag overleed Hans Blijenberg, de grote promotor van de rugbysport, en verloor de Goudse sportwereld weer een markant figuur.

Ik leerde Hans Blijenberg in 1978 kennen. Hij was toen bedrijfsleider van de Goudse zwembaden en ik was net aangenomen als administratief medewerker bij de Sportstichting, de voorloper van Sportpunt.Gouda. Bij mijn introductieprogramma nam Hans mij op sleeptouw langs de zwembaden, waaronder het legendarische Torenbad.

Ik kreeg al snel te horen dat Hans een groot rugbyliefhebber was en het was dan ook niet verwonderlijk dat hij in juni 1980 een van de initiatiefnemers was voor de oprichting van een Goudse rugbyclub. Als ik als verslaggever bij deze mooie club aanwezig was kwam ik Hans, zeker in het begin regelmatig tegen. Dan heb ik het vooral over de tijd dat er gespeeld werd op het complex aan de Nieuwe Gouwe.

Ook toen ik geen collega meer was van Hans kwam ik hem nog regelmatig tegen en pikten we wel eens een terrasje om bij te kletsen. Hans kon smakelijk vertellen over zijn tijd als teammanager van de nationale jeugdselecties en zijn vele buitenlandse rugbytrips.

De laatste keer dat ik Hans zag was in winkelcentrum Bloemendaal. We spraken toen o.a. over een reünie van de oud stafmedewerkers van de Sportstichting, die destijds hun werkplek hadden in sporthal De Springers. Die reünie van de legendarische Sportstichting gaat er hopelijk toch nog komen, alleen zal de markante Hans Blijenberg, die veel betekend heeft voor de Goudse sport, helaas ontbreken.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.