Gerritschinkel.nl Columns & meer

9apr/170

Volleybal in Gouda

Ik zette gisteren op mijn Facebookpagina dat ik een drukke dag voor de boeg had. Je moet er tenslotte wat voor overhebben als vrijwilliger. Maar dat doe ik graag. Het was mooi weer, dus absoluut geen reden tot klagen. Ik begaf me eerst op de fiets naar de Roei- en Zeilvereniging Gouda waar een Open Dag was. Met een bootje het water op en mooie opnamen gemaakt. Binnenkort op Gouwestad TV te zien.

Na even snel een paar boterhammen naar binnen te hebben gewerkt op naar het Groenhovenpark voor een verslag van de voetbalwedstrijd Gouda – Aarlanderveen. Dat was een regelrechte afknapper, vooral voor de thuisploeg. Heb je nog hoop om de nacompetitie te bereiken, verlies je met maar liefst 1-5 van laagvlieger Aarlanderveen. Hoewel de wonderen de wereld nog niet uit zijn, lijkt ‘uithuilen en opnieuw beginnen’ mij het motto. Met de Pasen even lekker wat eitjes rapen en misschien geeft dat dan toch nog inspiratie tot een eindsprint.

Zoals ik aan het begin al zei, ik plaatste een bericht op mijn Facebookpagina en kreeg meteen een reactie van John Stubbe. ‘Altijd weer dat voetbal, wanneer zie ik je een keer bij VollinGo op de tribune’. Ik heb hem geantwoord dat ik misschien vanavond (zaterdagavond) dus, langs zou komen. En toen Ruud Montagne ook nog appte dat de dames van Vollingo kampioen konden worden, kon ik natuurlijk niets anders doen dan naar sporthal De Zebra gaan.

Het was gezellig druk in De Zebra en de Goudse dames lieten er geen gras over groeien. Hoewel het leek of ze af en toe de concentratie even kwijt waren wonnen ze met 4-0 van tegenstander Spaarnestad en waren kampioen.

Het kampioenschap van VollinGo zat er al een tijdje aan te komen, maar telkens als ik over het kampioenschap begon hield John Stubbe de boot af en zei dat de weg nog lang was. Ja dat ken ik. Was het niet Joop Zoetemelk die altijd zei: ‘de weg naar Parijs is nog lang’.

Misschien was het tactiek van Stubbe en wilde hij zijn dames scherp houden. Hoe dan ook ze werden dus gisteravond kampioen en promoveren naar de 1e divisie. Een voorbode dat de glorieuze tijden van het Goudse volleybal weer terugkeren? Ik mag het hopen.

Alleen beste John, ik heb je gisteravond gemist. Op het moment suprême ben jij uitgerekend naar een korfbalwedstrijd! Oké, niet zo maar een korfbalwedstrijd. Ik begreep dat je speaker was bij de korfbalfinale in de Ziggo Dome! Die datum lag natuurlijk al lang vast en werk gaat voor het meisje. Ik begrijp dat. Had je dan toch geen rekening gehouden met een kampioenschap van je dames op 8 april?  Maar ik neem aan dat je na afloop van die korfbalfinale snel naar Gouda bent geracet om op in de feestelijk versierde Zebra de VollinGo Karaoka Night het kampioenschap van je dames mee te vieren.

Van harte proficiat John en succes in de 1e klasse.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.