Gerritschinkel.nl Columns & meer

12okt/150

The special one

Jürgen Klopp is de nieuwe trainer van voetbalclub Liverpool. Hij maakte zich in Engeland meteen populair door zijn opmerking dat hij “the normal one” is. Een sneer naar collega José Mourinho, die zich zonder gêne “the special one” noemt.

Voetbaltrainers proberen vaak op allerlei manieren de aandacht te trekken. Neem Louis van Gaal die na een verloren wedstrijd doodleuk beweert dat zijn team uitstekend heeft gespeeld. Of Aad de Mos, ook wel Aadje Afkoopsom genoemd. “Ik ben een garantie voor succes” was zijn motto, maar hij kon Sparta niet voor degradatie behoeden. “Magic”Dick Advocaat, die constant op zijn vingers fluitend probeert zijn voetballers op te zwepen. “Don” Leo Beenhakker. “Ach Jack ik word daar zo moe van” en hij strijkt nog eens door zijn grijze haardos. Guus “Geluk “Hiddink had veel succes, maar zijn laatste kunstje als bondscoach was een drama.

Vrijdag had ik een interview met Robin van Galen, de waterpolocoach die eeuwige roem vergaarde tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Een heel aardige en een realistische coach. Geen roeptoeter die verkondigt dat hij het allemaal wel even zal fiksen. En zijn hart zit ook op de juiste plaats. De organisatie van het NK jeugdwielrennen volgend jaar in Reeuwijk verdient een felicitatie omdat zij deze “special one” heeft kunnen strikken om als “uithangbord” op te treden.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.