Gerritschinkel.nl Columns & meer

22jun/150

Smaken verschillen

De een houdt van spruitjes, een ander lijdt nog liever honger. Voor een nieuwe haring kunnen ze mij midden in de nacht wakker maken, iemand anders jaagt de brenger van dit zeebanket met pek en veren de tent uit. De een heeft zondagavond zitten genieten van het concert van Guus Meeuwis, terwijl anderen vol walging de tv het liefst het raam uit kieperen. De een drinkt graag een lekker borreltje, de ander houdt het bij een spaatje. Kortom, smaken verschillen.

Smaken verschillen ook in de sport. Neem het WK voetbal voor vrouwen in Canada. Het aantal voorstanders van vrouwenvoetbal stijgt gelukkig, maar er zijn nog steeds criticasters die het alleen maar zonde van het gras vinden dat vrouwen voetballen. En dan die Europese Spelen, waarvan ik mij ook afvraag wat de toegevoegde waarde is. We hebben toch al een EK? De discussie over de Tour de France laait ook op. Sommigen vinden dat de gemeente Gouda geen geld moet stoppen in de komst van de Tour. Je moet snel kijken want voor je het weet zijn de renners de stad al weer uit. Maar veel liefhebbers smullen er van!

Zo is het altijd wat. Smaken blijven verschillen. En dat is maar goed ook, want eenheidsworst is vaak niet te eten. En nu ga ik een lekker harinkje scoren. Zonder uitjes!

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.