Gerritschinkel.nl Columns & meer

7sep/140

Lopers, torens, paarden en pionnen

Op wie moeten we gaan letten vroeg ik me vorige week af. Na 1 competitiewedstrijd valt daar nog niet veel van te zeggen, al hebben een paar Goudse voetbalclubs hun visitekaartje afgegeven. Maar het eerste gewin is kattengespin. Eén zwaluw maakt nog geen zomer of om met Joop Zoetemelk te spreken, “Parijs is nog ver weg”.

De voetbalcompetitie is van start gegaan, en dat is voor veel voetballiefhebbers een zegen. Ik heb me ook vermaakt in Reeuwijk. RVC ’33 tegen Gouderak, nog nooit in competitieverband tegen elkaar gespeeld in de 3e klasse. En dat meteen 8 doelpunten, je kunt je een slechtere zondagmiddag voorstellen. Het kan verkeren.

Maar het meest tot de verbeelding sprekende sportevenement van afgelopen weekend was het Open Goudse Schaakkampioenschap. Het grootste eendaagse schaaktoernooi van Nederland. Topschaak in de Kaasstad. En tussen die internationale grootmeesters loopt dan ook schuchter Liam Vrolijk rond. Binnenkort gaat dit talent naar Georgië, naar het Europees Jeugdkampioenschap. Laten we hopen dat er genoeg geld binnen komt om deze reis mogelijk te maken. 

Gouda mag trots zijn op zo’n prachtig toernooi. Terecht dat Messemaker 1847 van alle kanten veel lof krijgt toegezwaaid. En nu nooit meer roepen dat schaken geen sport is, want dan worden heel veel mensen boos. Ik ook.     

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.