Gerritschinkel.nl Columns & meer

15sep/130

Voetbaltweelingen

Ik moest afgelopen zondag tijdens de voetbalwedstrijd RVC’33 – ONA denken aan de legendarische televisieserie All in the family. Met die knorrige Archie Bunker en zijn serviele sloffende echtgenote Edith. Ik twijfelde op een gegeven moment wie het 2e doelpunt scoorde. Was het Thomas of Jelle. Hoe dan ook, het bleef in de familie. Driekwart van de productie kwam voor rekening van deze jongelingen.

Voetbalbroers, het barst er van. Ronald en Erwin Koeman. Bij Jodan Boys stonden eens drie gebroeders Blok in de basis. Menno en Jeroen de Jong bij DONK. Joery en Gregory Castano bij Olympia. Romeo en Aziz el Bouazatti bij Gouda en GSV. Piet en Dick Ernst bij ONA. Laat bij WDS de naam de Koning vallen en het halve dorp kijkt om. En zo kan ik nog wel even door gaan, maar mijn ruimte is beperkt. 

Tweelingen bij het voetbal zijn zeldzamer, hoewel die er ook genoeg zijn. De bekendste zijn de Ajacieden Frank en Ronald de Boer. Willy en René van de Kerkhof van PSV. De Spartanen Dennis en Gerard de Nooijer. En bij RVC’33 dus Thomas en Jelle v.d. Poel. Vorig jaar nog A-junioren en dit seizoen al een sensatie in Reeuwijk-dorp. Pas 18 jaar en nog een heel voetballeven voor zich. Ik heb genoten van ze.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.