Gerritschinkel.nl Columns & meer

21okt/120

Herfstvakantie

Hele volksstammen zijn er blij mee. Lekker even uitpuffen van alle dagelijkse beslommeringen. Een midweekje of een lang weekend in een vakantiecentrum. Niks mis mee, ik heb het zelf ook wel gedaan. En ik zou het eigenlijk vaker moeten doen, maar dat terzijde.

Als sportverslaggever vind ik het ook wel eens prettig een dagje vrij te hebben, maar er zijn grenzen. Er gebeurde op sportgebied de afgelopen dagen natuurlijk heel veel. De hele wereld stond bol van de dopingperikelen. Zou Frank Schotman van GRTC Excelsior, die vorige week en tweede plaats behaalde bij het NK mountainbike marathon ook doping hebben gebruikt? Ik weet het niet, maar ik denk van niet.

Maar in het Goudse gebeurde vrijwel niets. De voetballers lagen compleet in coma. De spelers van Jodan Boys, Olympia en DONK hebben hooguit wat getraind met het oog op de bekercompetitie. Maar de rest kon met moeder de vrouw naar de woonboulevards.

De handballers van Vires et Celeritas en de korfballers van Gemini hebben een punt gezet achter de 1e helft van de veldcompetitie en maken zich op om de zaal in te gaan. De Goudse denksporters van Damlust en Messemaker 1847 houden even hun adem in. Zij hebben tijdens een lekkere herfstwandeling in de bossen hopelijk inspiratie opgedaan om de komende weken de aanval op de koppositie door de concurrenten af te slaan.

Nogmaals, zo’n rustig sportweekend is soms een verademing. Ik had het geluk dat deel 3 van de biografie van Gerard Reve uitkwam. Maar zulke weekeinden moeten niet te vaak voorkomen, anders word ik echt sacherijnig. Ik troost me in ieder geval met het vooruitzicht van de topper Jodan Boys – Barendrecht.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.