Gerritschinkel.nl Columns & meer

7okt/120

We komen terug

Het afgelopen sportweekend in Gouda deed me denken aan de Beurskrach van 1929. Ik ben niet in de geschiedenisboeken gedoken, maar ik kan me niet herinneren wanneer alle Goudse voetbalclubs in een weekend allemaal een nederlaag moesten slikken. Het bestuur van de Jodan Boys hoeft zich even niet de vraag te stellen of ze de Jupiler League in moeten. Handhaven is aan de orde. Bij Gouda zaterdag zat het gewoon niet mee.

Dan afgelopen zondag. Tweedeklassers DONK en Olympia likken hun wonden. Zelfs gedoodverfd kampioen Gouda ging onderuit. Zelf was ik bij ONA. Ik had de trotse club van Korte Akkeren enkele weken geleden met de onwaarschijnlijke cijfers 10-2 van Gouda zien verliezen, maar na de overwinning op Stolwijk had ik weer hoop. Wanneer ik bij ONA ben loop ik altijd verlekkerd door de gang van het clubgebouw. Aan de muren straalt de historie je tegemoet. Foto’s van Feyenoord- en Ajax- coryfeeën als Henrik Larsson, Joseph Kiprich, John van Loen, Gaston Taument, Louis van Gaal, John van de Brom, Patrick Kluivert, Edgar Davids en Clarence Seedorf. Legendarische trainers als Rinus Michels, Ernst Happel, Jan Zwartkruis, Kees Rijvers en de kale Barry Hughes. Een jonge Kevin Blom, die hier zijn eerste voetbalstappen zette.

Maar de tijden zijn veranderd. Op de tribune aan het Dolf van der Speldpad hebben hooguit nog een paar oudere heren de glorietijden van ONA in het betaald voetbal meegemaakt. De tijden dat 6000 dolenthousiaste toeschouwers een sensationele overwinning van 6-1 op Blauw Wit zagen, komen helaas niet meer terug vrees ik. Maar ONA gaat niet ten onder werd mij uit betrouwbare bron verzekerd. “We komen terug”. Ik hoop het.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.