Gerritschinkel.nl Columns & meer

23okt/110

Periodetitel

Het is herfst in Nederland. De herfstvakantie zit er op of gaat de komende week nog beginnen. Kortom, op sportgebied is het dit weekend relatief rustig. Er is sprake van hier en daar een verdwaalde wedstrijd maar het mooie weer in september en oktober heeft er voor gezorgd dat er bijna geen wedstrijden zijn afgekeurd. Een mooie gelegenheid voor de amateur-voetballers om een korte pauze te nemen en de accu op te laden voor het komend weekend want dan gaan de eerste beslissingen vallen. De 1e periodetitel staat op het spel. Voor sommigen niet zo belangrijk maar anderen willen zich graag verzekerd zien van het toetje dat nacompetitie heet.

En het mooie is dat er voor de Goudse voetbalclubs eer te behalen valt. Allereerst de verrassing van dit voetbalseizoen tot nu toe, De Jodan Boys. Na de afgelopen weken toppers als Ter Leede en Bennekom aan de zegekar te hebben gebonden kan het a.s. zaterdag geschiedenis schrijven. Bij winst op Huizen is de periodetitel binnen en mag men zich verheugen in deelname aan de grote bekercompetitie. Kunnen ze meteen de wellicht iets wrange smaak van de nederlaag gisteren tegen topklasser VVSB wegspoelen. Helaas valt er op zaterdag voor Goudse clubs verder geen periodetitel eer te behalen. Alleen de Goudse trainer Willem Dekker kan zaterdag een extra spaatje rood nemen als hij met zijn CVC Reeuwijk wint van Perkouw. Ik weet zeker dat Dekker nu al met allerlei varianten bezig is om die periodetitel in zijn gedachten althans al te veroveren. 

En volgende week zondag om deze tijd weten we of Olympia de 1e periodetitel binnen heeft. Winst op GONA is dan nodig denk ik en dan is het nog afwachten hoe de strijd tussen de beide concurrenten Nieuwkoop en het aloude Wilhelmus is verlopen. Gouwenaar Edwin de Bruin die afgelopen seizoen als eerste trainer met ASW promoveerde staat nu met zijn nieuwe club VEP bovenaan in de 3e klasse en een puntje bij GLZ Delfshaven is voldoende voor weer een feestje.

En dan de topper in de 4e klasse B in Reeuwijk. Op Kaagjesland loopt men zich al warm voor de clash tegen koploper Gouda. Jammer voor RVC’33 dat ze afgelopen zondag de winst op sportpark Wilgenoord uit handen gaven want anders hadden beide koplopers 21 punten gehad uit 7 wedstrijden.

Maar eigenlijk maakt het niets uit want RVC ’33 moet hoe dan ook winnen want het doelsaldo van Gouda is zo goed dat een paard er de hik van krijgt. Het vernieuwde Gouda, dat vorige seizoen op sterven na dood was, is uit zijn as herrezen. Menigeen fronst zijn wenkbrauwen en de indianenverhalen zijn niet van de lucht, maar feit is dat het team van de voormalige sluwe spits Romeo el Bouazatti na 90 minuten iedere tegenstander neer heeft gekregen. En soms met verrassend leuk voetbal.

Het wordt hoe dan ook een spannend weekend waar vreugde en verdriet weer als een eeneiige tweeling langs de lijn zullen staan. En voor de fans van ONA en zeker voor DONK, kop op, ook voor jullie gaat de zon eens ook weer schijnen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

Nog geen trackbacks.